به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان، مهدی جمال روز یکشنبه 18 آبان ماه 1399 در دیدار با اعضای هیئت امنای مسجد جامع سمنان اظهار داشت: «باغ نیز جزو عرصه مسجد است و این اداره کل مجوزی برای ورود به حریم باغ ارائه نمیکند.»
او با تاکید بر اینکه این اداره کل از احیای باغ تاریخی مسجد جامع سمنان حمایت میکند، گفت: «باغ مسجد جامع مورد مطالعه و مطالبه تاریخ دوستان است و نباید دچار آسیب شود.»
جمال افزود: «مسجد جامع سمنان یکی از جاذبههای مطرح برای جذب گردشگر است و این اداره کل از مرمت و احیای این مسجد تاریخی حمایت میکند.»
او با اشاره به اینکه افتخار این اداره کل، سهیم بودن در حفظ این میراث بزرگ است، افزود: «اتحاد و همدلی مردم و هیئت امنا و مسئولان و .... زمینهساز حفظ و احیای این اثر تاریخی است.»
جمال با بیان اینکه مرمت و احیای مسجد جامع سمنان و باغ تاریخی این مسجد نیز از برنامههای این اداره کل است، گفت: «این مسجد در سالهای اخیر و توسط این اداره کل مرمت شده است که از جمله مرمتها میتوان به مرمت ایوان مسجد، بام سازی سقفها و ... اشاره کرد.»
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان افزود: «مسجد جامع سمنان جزو معدود مساجدی است که دارای باغ است و میتواند به دلیل ویژگیهای خاص در ردیف ثبت جهانی قرار گیرد.»
اعضای هیات امنای مسجد جامع سمنان نیز در این دیدار از اداره کل میراثفرهنگی استان سمنان برای مرمت این مسجد تاریخی قدردانی کردند.
مسجد جامع سمنان تنها مسجد جامع ایران است که دارای چشمانداز باغ بوده که در سال ۱۳۴۹ هجری قمری از سوی مرحوم حاج ملا عبدالعلی الهی وقف شده است.
از امتیازات فاخر این باغ، مسیر سنتی آبیاری آن است که قدمتی بالغ بر ۸۰۰ سال دارد، این نهر از میان راسته بازار سمنان عبور کرده و پس از گذر از خیابان امام خمینی (ره) و راسته بازار پایین به مسجد منتهی میشود.
مسجد جامع سمنان در سال ۱۳۱۰ به شماره ۱۶۳ در فهرست آثار ملی ثبت شده و مناره مسجد که بیش از ۳۱ متر ارتفاع دارد، به واسطه اهمیت و قدمت آن مربوط به قرن سوم هجری قمری و دوره سلجوقی، دارای شماره ثبت جداگانه در فهرست آثار ملی است.
مسجد جامع سمنان خلاصهای از تاریخ معماری ایران زمین شامل منار غزنوی-سلجوقی، گنبد سلجوقی، شبستان ایلخانی، ایوان تیموری و کتیبههای صفوی است.
انتهای پیام/